Concerten in de sfeervolle Reestkerk te Oud Avereest

Hieronder het Concertprogramma voor het seizoen 2017 -2018

17 september 2017 (aanvang 15:00 uur)

Odayin Trio en Trio Animando

Het Odayin trio en Trio Animando (klarinet, viool, piano) kregen evenveel stemmen van het enthousiaste publiek bij de ArtEZ Music Chamber Sessions. Zij kregen een  gedeelde publieksprijs: een gezamenlijk optreden in de serie kamermuziekconcerten in Oud Avereest in seizoen 2017/2018.
Het Odayin trio (2015) bestaat uit Hanke Scheffer, piano, Hrayr Ter-Sargsyan, viool en Noam Staal, cello. Ze kennen elkaar van het conservatorium Zwolle en hebben al vele concerten gegeven door heel Nederland. Ze worden begeleid door o.a. Julia Dinerchtein, Frank van der Laar en Karlien Bartels en kregen een masterclass van het Osiris Trio. In 2016 wonnen ze de publieksprijs en tweede prijs bij het eerste Artez kamermuziekconcours. Trio Animando (2015) bestaat uit de Zwolse conservatorium studenten Nadine Blaak, piano, Chloë Elsenaar, viool en Kevin Visser. Nadine is vaste pianiste bij ‘IJsselheem Theodora de Wael huis'. Chloë deed podiumervaring op als soliste, concertmeester van het Jeugdsymfonieorkest ‘De Vuurvogel'. Kevin speelde als solist met verschillende (inter)nationale orkesten in binnen- en buitenland

 

15 oktober 2017 (aanvang 15:00 uur)

Pianiste Nobuko Takahashi

Deze virtuose pianiste heeft al eerder opgetreden in de Reestkerk.
Nobuko Takahashi (Japan) begon op haar vierde jaar al met pianospelen. Zij studeerde aan de conservatoria van Osaka, Warschau en Utrecht en volgde masterclasses bij prominente pedagogen in binnen- en buitenland. Ze nam deel aan talloze toonaangevende concoursen zoals het Chopin-concours (Warschau), het Koningin Elisabeth-concours (Brussel) en het Liszt-concours (Utrecht). In 1999 won Nobuko de eerste prijs op een concours in het Franse Arras. Vanaf jonge leeftijd speelt de bijzondere pianiste met veel succes voor publiek. Met haar vakbekwaamheid, romantiek, virtuositeit, sprankelend spel, aantrekkelijke programma's en interactie met haar toehoorders heeft Nobuko zich geliefd weten te maken bij een breed publiek.

Voor foto's van dit prachtige concert: klik op foto's concert
Met dank aan fotograaf Erik de Graaf
Voor een verslag zie: pianoconcert Nabuko Takahashi

19 november 2017 (aanvang 15.00 uur)

Libero Strijkersorkest

Het Libero Strijkorkest werd opgericht door een groep vrienden, die bezig zijn met hun masterstudie aan het conservatorium Zwolle of deze recent hebben afgerond. Het orkest onderscheidt zich door zijn jeugdige elan, hoogwaardige uitvoeringsniveau, onconventionele presentatie en hun streven alle muziek zonder bladmuziek uit het hoofd te spelen. Dit bevordert het samenspel en contact met het publiek. De naam Libero (vrij) staat symbool voor het internationale karakter, ongedwongenheid en onbeschroomdheid. Ze spelen in de Reestkerk werken van Mozart, Corelli, Dvorák en Toldrá.
Karlien Bartels voert als soliste, samen met het strijkorkest, het celloconcert van Robert Schumann uit.
Klik hier voor een verslag door Hans Berkenbos.
Voor een prachtige serie foto's  door Erik de Graaf klik hier.

17 december 2017 (aanvang 15.00 uur)

Muz!nder: Tonadillas&Tapas

Mirjam Altena, fluit, Annette Kruisbrink, gitaar, Philine Coops, piano, Myrthe van Hulst, cello en Franka van Essen, mezzosopraan brengen het programma  Tonadillas&Tapas

Muz!nder is een breed georiënteerd, jong collectief van podiumkunstenaars, dat vanuit een klassieke achtergrond thuis is in verschillende muzikale disciplines en podiumkunsten. In wisselende samenstelling en stijl biedt Muz!nder concerten, muziektheater en -projecten. In TONADILLAS & TAPAS gaat het publiek zinderend, zwoel en zorgeloos de middag in met gepeperde klanken uit Spanje en Zuid Amerika. De opzwepende ritmes en melancholische stijl maken het bijzonder gemakkelijk om de dagelijkse sleur even helemaal te vergeten. Met muziek van onder andere Granados, de Falla, Villa Lobos en Piazzolla. Uitgevoerd op piano, fluit en cello, aangevuld met zang.

Voor een verslag klik hier.

Voor een prachtige serie foto's  door Erik de Graaf klik hier.

21 januari 2018 (aanvang 15.00 uur)

Het Maris Kwartet

Het Maris Kwartet werd in 1999 opgericht door Frank de Gee en Hedwig Smulders, voorheen leden van het Multatuli Kwartet. Dit professionele strijkkwartet beheerst een zeer breed repertoire en speelt naast de meer traditionele werken ook interessante onbekendere componisten. Het kwartet is genoemd naar de bekende Haagse impressionistische schilders, de gebroeders Maris. Tijdens de concerten vertellen de leden van het kwartet altijd iets over de muziek die zij spelen, zodat u er als publiek helemaal bij betrokken raakt. Het kwartet bestaat uit Dana Mihailescu, 1e viool, Brigitte Rebel, 2e viool, Hedwig Smulders, altviool en Frank de Gee, cello.

18 februari 2018 (aanvang 15.00 uur)

Furore Blaaskwintet

Furore is een aanstormend Nederlands blaaskwintet. Ze waren al te zien in het populaire ‘Maestro' en te horen in ‘Zomeravondconcert' en ‘Opium' op Radio 4. Dit jonge, enthousiaste, muzikale ensemble heeft elkaar leren kennen in hun studietijd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en Codarts Rotterdam. De vijf blazers (fluit, hobo, fagot, klarinet, hoorn) delen hun ambitie en passie voor kamermuziek en spelen regelmatig op diverse podia door het hele land. Furore voorziet reguliere kamermuziek programma's van zorgvuldige programmatoelichting waarbij de klarinettiste en fluitiste geen genoegen nemen met de geijkte informatie. Het publiek wordt uitgedaagd om écht te luisteren.

Voor een verslag van dit concert klik hier.

Voor prachtige foto's van Erik de Graaf klik hier

18 maart 2018 (aanvang 15.00 uur)

Kammer Philharmonie Europa

Kammerphilharmonie Europa biedt getalenteerde jonge musici uit 18 Europese landen een podium om te excelleren. Zij kunnen bogen op een gedegen opleiding, een breed scala aan achtergrond en ervaring en een veelzijdige internationale podiumervaring. De creatieve werksfeer van het orkest levert een grote motivatie op. Negen musici van de Kammerphilharmonie spelen in de Reestkerk werken van Vivaldi, het adagio van Albinoni, het concert voor trompet en orkest van Hummel en werken van Schubert, Borodin en Gustav Holst. Dirigent Leonid Tritus (1962) begon zijn muzikale loopbaan al op vierjarige leeftijd met vioollessen. In 2006 in Keulen was hij de grondlegger van het Kammerphilharmonie Europa.

15 april 2018 (aanvang 15.00 uur)

Harp - Fluitduo Sophie - Louise

Harpiste Sophie van Dijk en fluitiste Louise Berendsen kennen elkaar van hun masterstudie aan het conservatorium Soest. Als duo ligt hun focus op het creëren van mooie programma's, waarbij de ze met de combinatie harp - fluit hun publiek willen verrassen, meeslepen, aan het lachen maken en ontroeren. ZINDERING EN VERSTLLING wordt gedragen door drie prachtige, wervelende composities. 'Fantaisie Brillante' van François Borne over de opera Carmen, 'Fantasie, Op.24' van Camille Saint-Saëns en 'Sonate voor fluit en harp' van Lex van Delden. De overige composities komen veelal uit de Franse Romantiek. Samen vormen de stukken een sprankelend geheel.

 

 

21 april 2018 (aanvang 20.00 uur)

FUSE Extra concert op zaterdagavond!

FUSE, het huisorkest van Podium Witteman.
Tobias Nijboer, contrabas; Mascha van Nieuwkerk, cello; Julia Philippens, viool; Daniel van Dalen, percussie; Emma van der Schalie, viool; Adriaan Breunis, altviool 

 

Aangepaste prijzen:
Voorverkoop € 15,00 Aan de zaal € 17,50-

U kunt kaarten bestellen in de voorverkoop door het gewenste aantal kaarten keer € 15,- over te maken op Raborekening NL60RABO0312984316 ten name van St.Kamermuziek Oud Avereest o.v.v. Kaarten Fuse en uw naam en (mail)adres. Wij zorgen dat de kaarten op uw naam klaar liggen bij de kassa op 21 april.